Az új Skoda Octavia

0

Néhány hete volt a SUPERB frissített generációjának a bemutatója, ahol az első elektromos ŠKODA modellt, a CITIGOe iV-t is megismerhettük. És bár ez valóban egy új korszak nyitányát jelenti a márkánál, az idei legnagyobb újdonság mégis a ŠKODA OCTAVIA 2019-es változatának bemutatója jelenti. Erre pedig nem kell sokat várni, hiszen a szeptember eleji Frankfurti Autószalonon várható az első nyilvános bemutató.

Kép. Motor1

 

Ennek megfelelőn már javában zajlanak a Phase II-es tesztautók közúti tesztjei. Így láttak már álcázott piros kombit Mladá Boleslav mellett, és most ismét egy kombi, ezúttal fehér színben került elő az Alpokban. Ez persze nem véletlen, hiszen a pletykák szerint a bemutató első darabja pont ez a kivitel lesz. És az sem véletlen, hogy ilyen bumfordi álcázást kapott az új OCTAVIA hátulja. A titkolódzás oka, hogy a következő generáció sokkal kupésabb formát kap, mint a jelenlegi, és ez különösen igaz a kombi kivitelre. Ez a modell is már a ŠKODA új formanyelvéből építkezik majd, akárcsak a SCALA, így az orr-rész és a hátsó formák is ismerősen lesznek majd a kisebb kompakt modellről.

Skoda Octavia RS/Kép. skoda.cz

 

A formán kívül az igazi újdonságokat biztonsági és kényelmi rendszerek fogják nyújtani. A biztonsági asszisztens rendszerek között valószínűleg megtalálható lesz a most bemutatott SUPERB biztonsági arzenálja (prediktív tempomat, emergency-assziszt, gyalogosfelismerő városi vészfékező rendszer stb.), a kényelmet pedig a Kessy rendszer mind a 4 ajtón elérhető változata, az MIB3-as infotainment rendszer, illetve először a ŠKODA modellek közül a head-up display szolgálja majd.

ŠKODA OCTAVIA LAURIN & KLEMENT

 

ŠKODA OCTAVIA COMBI RS

 

A motorkínálatban nagy újdonság nem várható, viszont ahogy a SUPERB esetén, itt is megjelenik a konnektoros hibrid változat, az azonban szinte biztos, hogy ez bemutató pillanatában nem, csak később lesz elérhető. Illetve az igazság az, hogy az őszi premier után még semelyik változat nem lesz elérhető, a szalonokba csak 2020 elején érkezik az OCTAVIA negyedik generációja.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.