Innovatív visszapillantó tükrökkel erősít a Lexus

0

A több kamerából álló rendszerben rengeteg érdekes újítás található meg, nem is csoda, hogy egy kisebb vagyonba kerül.
A hagyományos visszapillantókat egyre inkább felváltják a kamerák, és a képernyők, a Lexus ebbe az irányba már pár éve meg is tette az első lépéseket, amikor bemutatták a Digital Side-View Monitor névre keresztelt technológiát.
Most már Európában is elérhető ez a rendszer az ES 300h-ra először. Az Egyesült Királyságban 1600 fontba (600 ezer forint kb.) kerülő kiegészítő az autó melletti, és mögötti területre biztosít nagyobb rálátást, ezzel kanyarodás, és tolatás közben teljesen kiiktatva a vakfoltokat.

Az autók ezentúl két, az A-oszlopokra szerelt ötcolos monitoron mutatják meg a sofőrnek, mi is történik mögötte. A kamerákat vékony, és aerodinamikailag is előnyös tokokba helyezik, hogy az előre való kitekintést ne zavarják, és nagy sebességnél ne legyenek hangosak.
Emellett a kiegészítő beépített fűtést is tartalmaz, elhelyezésüknek hála pedig a hó, és az eső nem csapódik le a lencsén.
A rendszert egy olyan szenzorral is felszerelték, ami automatikusan szűri a többi autó reflektorának fényét, hogy éjjel is biztonságosan lehessen használni.

BBC

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.