Itt a Honda új elektromos autója

0

Számos prototípus után a sorozatgyártott változatról is lehullt a lepel, amely nem sok ponton tér el a korábban látottaktól.

A Honda már az első prototípus bemutatása után kijelentette, hogy amennyiben sorozatgyártott változat készül a modellből, az biztosan nem tér majd el jelentős mértékben az akkor látottaktól, és úgy tűnik, tartották a szavukat, hiszen 99%-ban ugyanaz az autó indul a gyártósorokra, ami már a bemutatója napján elrabolta a rajongók szívét.

Az autógyártó ma az első hivatalos fotókat és információkat is közzétette a sorozatgyártásra kész modellről, amely testközelből a Frankfurt Motor Show-n lesz megfigyelhető.

A Honda kétfajta villanymotorral kínálja majd autóját az érdeklődőknek, az első 136 lóerővel, a második pedig 154 lóerővel és 315 Nm-es csúcsnyomatékkal áll a vezető rendelkezésére. Noha utóbbi egy ilyen kis méretű autóval párosítva remek vezetési élményt ígér, 0-ról 100-ra gyorsulgatáshoz nem a Honda e lesz a megfelelő társ, tekintve, hogy mindez nagyjából 8 másodpercet vesz majd igénybe.

Az akkumulátor kapacitása 35.5 kWh, felépítését tekintve pedig az egyik legkompaktabb a járműosztályban. Ennek ellenére a hatótávolság 220 kilométerben lett meghatározva, ami a Honda szerint tökéletesen elegendő a mindennapi városi közlekedéshez – főleg annak fényében, hogy a gyorstöltés-technológiának köszönhetően az áramforrás mindössze 30 perc alatt 80%-os állapotba hozható.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.