Jövőre érkezik a SEAT villanyautója

0

Az El-Born lesz a Volkswagen csoport spanyol tagjának első saját fejlesztésű villanyautója, ami annyira talán nem is saját fejlesztés.

A SEATnak eddig még nem volt különösebb próbálkozása az elektromos autók terén, legalábbis értékelhető nem. Pár éve kijöttek a Mii-vel, ám az messze nem a saját kútfőjükből született – a Volkswagen megcsinálta házi feladatnak az Up!-ot, ők pedig lemásolták, de megváltoztattak rajta pár dolgot, hogy a tanárnak ne tűnjön fel.

Most azonban úgy döntöttek, hogy lerohanják a piacot, és ennek a haditervnek az egyik állomása az El-Born, melyről még a genfi autókiállításon mutattak be pár képet. Ezeken az egyik legfeltűnőbb elem az autó elején található, hűtőrácsot helyettesítő lemez, melyet egy háromszöges mintázat díszít, ebből pl. hátra, a C-oszlopra is került.

Seat el-Born: A Stylin ‘kiemelkedő Hatchback EV Genfben./Képek. motor1.com

A Volkswagen I.D Hatchre kissé hajazó modell számai is érdekesek. Százra kb. 7 másodperc alatt gyorsul, ami lehet, nem a leggyorsabb, de valószínűleg a gyártó az erőt a takarékosság rovására tervezte beáldozni:

az El-Born egy 204 lóerős motorjai 420 km-t lesznek képesek egy szuszra megtenni, és gyorstöltővel rendelkező helyeken kevesebb, mint egy óra alatt 80 százalékra tölthetőek.

Az új villanyautót 2020 elején már gyártani szeretnék a spanyolok, és valahova 10 millió környékére lehet saccolni az árát.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.