Megérkezett az új Mazda 3

0

Nem tudom, hogy csinálják, de szerintem nem a hátsó futómű okozza. Mármint nem a lengőkarok száma, vagy ilyesmi. Alighanem a futóműszilentek, de leginkább úgy képzelem, a rutin, meg az évek, hogy ennyire jó lett már megint a Mazda 3-as. Macskaszerűen puha, egyszersmind fickós.

Ezzel a 122 lovas, még hagyományosnak mondható, tehát Skyactiv motorral, tehát nem a gyújtás nélküli benzinessel, mert a Skyactiv-X tényleg az új Mazda 3-asban mutatkozik be, de csak október körül jön. Valaki amúgy már rendelt is Magyarországon egy szedánt, tán Miskolcon. Ez már azért elég Iphone-Tesla tempó, sorban állni valamiért, amit nemhogy nem láttál/próbáltál, de még más se nagyon. Valamit nagyon tudhat a Mazda, hogy ennyire erős lett a bevonódás. Úgy képzelem, a Mazda nem a legendás rizsázó képességének köszönheti a piaci sikereit. A Zoom-zoom meg a Jinba ittai olyasmik, amikkel elszórakozik a PR-es, az újságírónak is az ölébe hullik egy potya bekezdés, de ez a fajta hülyülés szerintem igazából nem ad el autót. Az új jinba ittai és zoom-zoom amúgy a Drive the feeling (magyar műfordításban az érzelmei vezetik).

 

A kifutó Mazda 3-asból még mindig havi 50-60 darab fogy, de az újból már 80 körül kap a magyar forgalmazó, ami magyar szinten már szinte orbitális flotta. A bemutatón Kóta Beppu, a Mazda 3 programmenedzsere (aki összefogja a kétszáz embert, aki a típuson dolgozik) rizsázott egy kicsit a dizájnról és az autó egyéb értékeiről. Érezte, mikor kezd elsivatagosodni az előadás, mert amikor kifejtette, hogy a tervezési filozófia alapja, hogy gyalog sose leszel úgy rosszul, mint egy autóban (motion sickness), ezért – hiszed-e vagy sem – animáltak egy sétáló csontvázat. Esküszöm. Abból következik, hogy milyen jó az ülés, mert nem mozog a fejed, vagy valami ilyesmi. Annyira keményen ütött meg ez a dadaista puccs, hogy igazából nem is értettem, mi köze a kettőnek egymáshoz. Amúgy az ülés nekem tetszett.

 

 

 

Mazda 3

 

További részletek és fotók a totalcar.hu

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.