A váci kutyabántalmazó ellen szó szerint hajtóvadászat indult

0

Valóságos hajtóvadászat indult a napokban egy 38 éves férfi felkutatására, miután a múlt pénteken brutálisan bántalmazott egy kutyát a váci vasútállomásnál. Az állatkínzó több mint harminc ökölcsapást mérhetett a négylábúra, s egy térfigyelő kamera rögzítette is, ahogy a magatehetetlen állatot az emberek szeme láttára, a nyakánál fogva húzza az aszfalton, ugyanis – úgy tudjuk – a saját övét rákötözte – írja a borsonline.hu.

A Váci Rendőrkapitányság állatkínzás és más bűncselekmény miatt büntetőeljárást indított a férfi ellen. A nyomozás folyamatban van, így annak részleteiről bővebb tájékoztatást a Bors nem kapott.

A BORS információja szerint a kutya egy családi házból szökött el kapunyitás során, a gazdája pedig már nagyon kereste. A bántalmazót pe­dig a kihallgatása után el­engedték.

– Egy rejtett kamerás felvételen elmondta, hogy ő csak haza akarta vinni, amikor megharapta, de mi úgy tudjuk, ez nem igaz. Azzal is szembesítették, hogy harmincszor vert a kutya fejébe ököllel, de ő azt állította, csak kézfejjel kapott az orrára az állat, hogy „becsicskuljon”

– magyarázta a Borsnak Kapin Richárd, aki a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport vezetőjeként a társaival két napja megpróbálta személyesen is számon kérni az illetőt a tetteiért. Akkor nem bukkantak a nyomára, de az ígéretük szerint nem adják fel a keresést.

A jószág végül szerencsésen hazakerült a gazdájához, a férfiról pedig azt beszélik, hogy küzdősportoló volt. Ennek ellenére azóta legalább egyszer a helyiek már megtámadták.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.