Dráma Kiskunhalason!

0

A Police.hu beszámolója szerint Készenléti Rendőrség (KR) Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság két járőre, Csortos Gábor és Biloscsuk Zoltán rendőr főtörzsőrmesterek a kora esti órákban Kiskunhalason keresztül autóztak szolgálati járművükkel, amikor a Szász Károly utcában egy balesetet vettek észre. A rendőrök mellett elszaladt egy férfi, akit az egyenruhások visszatartottak.

Ekkor a balesetben részes, és az úttesten álló autó alól segítségért kiáltó gyermekhangot hallottak. Ettől tíz méteres távolságban egy kivilágított kerékpárt is láttak az úttesten. A rendőrök a kocsihoz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak.

Mivel a gyermekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, de a lányt nem tudták kiemelni, ezért segítségért kiáltottak. Erre két gyalogos sietett a helyszínre, az ő segítségükkel sikerült a lányt kihúzni. A rendőrök azonnal mentőt és tűzoltót kértek a helyszínre, a kisgyermeket pedig – esetleges gerincsérüléstől tartva – mozgatása nélkül szolgálati kabátjukkal betakarták, nyugtatták. A kislány úttestre esett telefonján keresztül a balesetről a rendőrök értesítették az édesanyát is.

A kiérkező mentők elmondták, hogy a gyermek életét a gyors rendőri segítségnyújtás mentette meg, és mivel a 13 éves lány súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A Készenléti Rendőrség járőrei a visszatartott férfit, K. Gábort átadták a férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak.

police.hu

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.