Hőség és zivatarok várnak ránk ma is

0

Az idokep.hu előrejelzése szerint keddtől nagy tempóban melegszik majd a levegő, szerdán itt-ott akár 37 fok is lehet, viszont – elsősorban a hét közepén – záporok és zivatarok törik majd meg a napsütéses időszakokat, még ha nem is hoznak magukkal felfrissülést.
Kedden főként az ország északi és nyugati felén alakulhatnak ki elszórtan záporok, ilyenkor a délnyugati szél többfelé megélénkül majd, és országszerte 29-34 fok közötti hőmérsékletekkel kell számolni.
Szerdán elsősorban nyugat felől növekedhet meg a fátyol- és gomolyfelhőzet. Szerdán már kevésbé esélyesek a zivatarok, de az északi országrészben azért előfordulhatnak, ugyanúgy délnyugati széllökésekkel kísérve. Szerdán lesz a legmelegebb a héten: 31 és 37 fok közötti hőmérsékletek is lehetnek.
Csütörtökön némi enyhülés, és egy hidegfront tör be az országba, viszont nem lesz se nagy légmozgás, se komolyabb csapadék. 27 és 31 fok közé esik vissza a hőmérséklet.
Péntektől ismét visszamelegszik az idő: stabilan 30 fok felett lesz a levegő, szombaton pedig már akár 35 fok is lehet, mérsékelt légmozgással, és csapadék nélkül.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.