Hosszabb nyitvatartással várják a megemlékezőket a budapesti temetőkbe

0

Hosszabb nyitvatartással, a temetői irodákban pedig ügyelettel várja a Halottak napi megemlékezőket az általa fenntartott temetőkben a Budapesti Temetkezési Intézet – olvasható a temetkezési intézet közleményben.

A legforgalmasabb időszak várhatóan az október 26. és a november 3-a közötti napok lesznek. A temetőkben a forgalom zavartalanságát megerősített rendészeti szolgálat biztosítja, de a forgalmasabb napokon a rend fenntartását segítik a kerületi rendőrségi járőrök, közterület-felügyelők, valamint a polgárőrök is.

Az Újköztemetőben ingyenes mikrobuszok segítik majd a közlekedést.

Megemlékezések az Újköztemetőben és a Farkasréti temetőben:

“a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a két leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit. 2019-ben az eseményen Cseke Péter szaval verseket, Tóth Vera és Mujahid Zoltán énekel.
A közel egy órás műsort Vincze Kinga vezeti. Három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket. Idén is a két említett temető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyelet teljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.”

További részletek a nyitvatartásokról a Budapesti Temetkezési Intézet honlapján tájékozódhat.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.