Ismét kora őszi idő várható, akár 25 fok is lehet

0

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton napközben a Tiszántúl kivételével több helyen fordulhat elő szemerkélő eső. A déli, majd a déli óráktól északira forduló szél többfelé lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 17 fok között várható, sőt a Tiszántúlon 18, 22 fok is lehet.

Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, majd a déli óráktól dél, délkelet felől csökken a felhőzet, de a Dunántúl északnyugati felén este is sok lesz a felhő. A nap első felében sokfelé várható eső, zápor, keleten és középen akár az ég is megdörrenhet, majd északnyugat felé szorul vissza a csapadékzóna. A Dunántúlon az északnyugati, nyugati, másutt a délnyugati, déli szél lesz élénk, olykor erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 24 fok között alakul – délkelet felé haladva a magasabb értékekkel.

Hétfőn viszont ismét lehülés várható az ország északkeleti harmadán nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű, másutt a köd és rétegfelhőzet feloszlását követően több-kevesebb napsütés várható. Délnyugaton néhol csak lassan ritkul a köd. Reggelig északkeleten néhol még lehet kisebb eső, másutt csak szitálás fordulhat elő. A legtöbb helyen változó irányú, mérsékelt légmozgás lesz a jellemző, de az Alföld északi felén még megélénkülhet a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.