Koronavírus: 14 koronavírusos van Borsodnádasdban és a környező településeken

0

Közös bejegyzésben számolt be Kormos Krisztián polgármester és Valkó Gyöngyi háziorvos Borsodnádasd oldalán a településen kialakult járványhelyzetről.

Itt működik egy idősotthon, ahol lehet tudni, hogy elszabadult a koronavírus, de hogy mekkora a baj, arról nagyon nehéz tájékozódni, mert szemben a fővárosi fenntartású Pesti úti idősekotthonával, erről az állami fenntartású intézményről sokáig egyáltalán nem árult el részleteket az operatív törzs.

Mint a polgármester írja, az idősotthonról aztán a csütörtöki kormányhivatali tájékoztóból kiderült, hogy 31 fertőzött van ott, akik közül 15 ember szorul kórházi ápolásra, egy ember pedig meghalt.

A háziorvos írt arról is, hogy a kórházban lévők közül ketten vannak intenzíven, de jelenlegi állapotuk alapján van esély a gyógyulásukra. Ezenkívül a vírus terjedni kezdett a környéken is: Borsodnádasd 10, Balatonban 2, Bekölcén, Járdánházán pedig 1-1 fertőzöttet találtak. A kontaktuskutatások jelenleg is zajlanak.

A hivatalos állami koronavírus-honlap szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 52 fertőzött van, ezek szerint ebből 31 az otthon lakója, 14 pedig a településen és a környéken él.

A polgármester szavai szerint a héten az arlói háziorvosi rendelő személyzetét ki kellett vonni a munkából, ugyanis igazoltan pozitív személy kontaktjaiként nevezték meg őket.

Az első tesztjük negatív lett, de csak a megismételt teszt után állhatnak ismét munkába.

Kormos Krisztián polgármester és Dr.Valkó Gyöngyi háziorvos tájékoztatója – 2020.április 18.Tisztelt Lakosság !…

Gepostet von Borsodnádasd Város Önkormányzata am Samstag, 18. April 2020

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.