Nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

0

Újabb 55 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 678 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Péntek óta hatan haltak meg a betegségben, közülük öten 77 év felettiek. Így a halálos áldozatot száma 32-re emelkedett. Ugyanakkor a gyógyultak száma már 58.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, figyelmeztetett a kormányzati oldal.

Megjegyezték, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

(koronavirus.gov.hu)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.