Október 23.-i programok és rendezvények

0

09:00, Ünnepélyes zászlófelvonás a Kossuth téren

10:00-18:00, Szent Korona látogatás az Országházban

10:00-18:00 Családi programok a Kossuth téren: Gyerekfoglalkoztató, Nosztalgiavillamosok kiállítással, Csepel teherautók, Rikkancsok, korabeli ruhákban, Mászófalak – “Verd le a vörös csillagot!” Ahogy nagyapáink csinálták…, ’56 gasztronómiája: Kávéház és a forradalom étkei

19:00-21:00 Szabadságkoncert a Millenárison. Fellépők: Honey Beast, Szabó Balázs bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák – ingyenes részvétel regisztrációt követően.

Kapcsolódó programok:

– Kiterjesztett valóság applikáció – Időkapuk elnevezésű interaktív játék október 23. és november 4. között 10 budapesti és 71 vidéki helyszínen
– Villamosmegálló installációk a Pesti Srácokról – 10 budapesti megállóban
– A Terror Házánál gyertyagyújtás a Hősök falánál, a múzeumba egész nap ingyenes a belépés.
– 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés

Sok utat lezárnak ma

Szerdán változik a budapesti tömegközlekedés menetrendje az október 23-ai munkaszüneti nap és a fővárosi rendezvények miatt.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint ideiglenes megállási tilalom van érvényben ma éjfélig a Szalay utcában és a Vajkay utcában, 23-án egész nap a Liszt Ferenc tér környékén, az esti órákban az Akadémia utcában, a Báthory utcában, a Balassi Bálint utcában, a Széchenyi felső rakparton, a Markó utcában, a Szemere utcában, a József körút Corvin-közhöz közel eső szakaszán, a pesti alsó rakpart Margit hídhoz közel eső szakaszán, valamint a Trefort utca és a Bródy Sándor utca egy-egy részén.
Lezárják a forgalom elől a Pollack Mihály teret, a Bródy Sándor utca egy szakaszát és a Corvin köz-József körút-Baross utca-Szentkirályi út-Bródy Sándor utca útvonalat. A BKK járatai ma az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, a 3-as metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár.

A lezárások miatt ma

– a 2-es villamos a Közvágóhídtól a Kossuth Lajos térig közlekedik,
– a 15-ös és 115-ös módosított útvonalon jár, a 70-es és 78-as troli végállomását pedig a Kálmán Imre utcába helyezik át.
– A MÁV-Start azt közölte, hogy szerelvényeik ma az ünnepnapi menetrend szerint járnak. A forgalomra tekintettel azt kérik, hogy az utasok online vásárolják meg vonatjegyüket.

Forrás: Origo, Index, MTI

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.