Többet fog sütni a nap jövő héten és melegedés várható

0

A jövő héten csapadék csak elszórtan lesz és a hét közepén ismét több lesz a napsütés. Napközben melegebb is lesz, mint ezen a héten, de csütörtökön és pénteken hajnalban helyenként mínusz 7, mínusz 9 fok lesz – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Hétfőn nem lesz érdemi csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 2, napközben 3 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden az ország nagy részén erősen felhős, párás, ködös idő lesz, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A minimum hőmérséklet mínusz 3 és mínusz 2, a maximum hőmérséklet nagyrészt mínusz 1 és plusz 7 fok között, a napos tájakon plusz 8 fok körül alakul.

Szerdára virradóra ismét köd képződik, amely délig feloszlik, felszakadozik a felhőzet is, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elsősorban északkeleten néhol kialakulhat hózápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, a Bakony térségében este viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken többórás napsütésre és csapadékmentes időre lehet számítani. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. Csütörtökön a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, pénteken mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön napközben plusz 1 és 8, pénteken plusz 4 és 9 fok között alakulnak a maximumok.

Szombaton a nap második felében elszórtan előfordulhat gyenge eső. A minimum hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a maximum hőmérséklet plusz 3 és 9 fok között valószínű.

Vasárnapra virradóra északon köd képződhet. Napközben főként délen helyenként előfordulhat eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és 10 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.