Egy belga tudós lehet megtalálta a koronavírus ellenszerét?

0

Egy belga tudós azt állítja, hogy 16 évvel ezelőtti kutatás során eredményesen teszteltek egy gyógyszert koronavírus ellen.

Elképzelhető, hogy már 1934-ben felfedezték a koronavírus ellenszerét, értesült az Euronews, miután a belgiumi Leuveni Katolikus Egyetem egyik professzorával készítettek interjút.

Marc van Ranst virológus 2004-ben tagja volt annak a kutatócsoportnak, amely az 1934 óta ismert klorokin (chloroquine) nevű, rendkívül olcsó gyógyszert tesztelték eredményesen a SARS vírusa ellen.

Mivel azonban akkor a SARS-járvány már lefutott, embereken nem tudták kipróbálni, ezért tudományos szaklapokban publikálták kutatásaikat.

Van Ranst professzor azt mondja, hogy a SARS és a mostani járványt okozó COVID-19 is egyfajta koronavírus, ezért könnyen lehet, hogy alkalmas a klorokin a gyógyítására.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy mielőtt méregdrága ellenanyagot fejlesztenének ki, mindenképpen érdemes tesztelni a klorokint, sőt, tudomása szerint a kínai tudósok már neki is láttak ennek a 2004-ben publikált eredmények alapján.

(Euronews)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.