Ezt ajánlja koronavírus ellen a gyógyszerész

0

Bár napok óta tizenkét órákat dolgozik, megkértük dr. Biczó Ágota szakgyógyszerészt, gyógyszertárvezetőt, hogy szánjon pár percet arra, hogy elmondja, mit javasol a vírusfertőzés kockázatának csökkentésére.

1. Érdemes szedned valamit, ami támogatja az immunrendszeredet: lehet ez C-, D-vitamin, ehinácea-cseppek, gyógytea, Béres csepp vagy bármi, ami neked bevált. Ne ess túlzásba, két készítmény elég.
(A védekező rendszer támogatása azért fontos, mert bármilyen betegség gyengíti a szervezetet, ami így kevésbé ellenálló az újabb fertőzésekkel, így a koronavírussal szemben is. Tehát most egy náthát sem tanácsos elkapnod.)
2. Fogyassz sok folyadékot! A kiszáradt szervezet és a száraz bőr kevésbé ellenálló a kórokozókkal szemben – mondja a gyógyszerész.
3. Bár itt a tavasz, az időjárás még csalóka lehet. Nagyon fontos, hogy most ne hűljön ki a szervezet (ne öltözz alul, ne fázz), mert az szintén csökkenti a védekezőképességedet – a koronavírussal szemben is.
4. Szellőztess minél többet, hogy a vírusoknak és baktériumoknak minél kevesebb esélyük legyen megtapadni az otthonodban.
5. Belegondoltál már abba, hogy a lakásba került kórokozók a padlón kötnek ki? Ahogy járunk-kelünk, még el is terjesztjük őket. Érdemes ezért gyakran felmosni. A 0,5 százalékos klóros oldat már képes a kórokozók elpusztítására. Utána mindenképpen szellőztess.
6. Ha kint jársz, a kinti ruházatodat hazaérve azonnal vedd le, és lehetőleg mosd is ki.
7. Ha hazaérkezel, a kilincset (vagy más hasonló tárgyat) is fertőtlenítsd, hiszen még „kinti”, mosatlan kézzel fogtad meg.

Ha muszáj patikába menned,
a gyógyszerész ezt tanácsolja:
+ Gyűjtsd össze a családtagok, a szomszédok vényeit, hogy minél kevesebb embernek kelljen ezért kimennie!
+ Már otthon írd alá a vényeket, hogy a patikában ne kelljen a közös tollat használnod erre, és ne ezzel menjen az idő.
+ Hazaérve nagyon alaposan moss kezet, arcot, és ha sapkát viseltél, azt is tedd a mosógépbe.
Nézd meg ezt a galériát is:

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.