Így sportolj zöldebben

0

Míg vannak egyértelműen “zöldebb” mozgásformák mint a többi, például a futás vagy a tollas, ennél azért jóval összetettebb a kérdés, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ember számára nem reális elvárás, hogy innentől kezdve kizárólag ezeket a sportokat űzze.

Alább összeszedtünk 4 univerzális tippet, tanácsot, amik betartásával sportolás közben is zöldebb lehetsz, és csökkentheted az ökológiai lábnyomodat, amit a bolygónk megfog köszönni hosszútávon.

1. Ne használj eldobható palackot

Az igazság az, hogy nagyon kevés embernek van valójában szüksége elektrolitpótló italokra. Igyál vizet, és sokkal jobban fogsz járni hosszú távon! Fogj egy rozsdamentes acélból készült palackot, amit aztán folyamatosan újra tudsz tölteni.
Ha pedig feltétlenül elektrolitpótlásra lenne szükséged, vásárolj poros elektrolitkiegészítőt, és keverd bele a vízbe.

2. Adományozd, vagy add el használt eszközeidet

Add oda a használd cipődet egy rászoruló családnak, adományozd el a használt ütődet egy jótékony célra, add el a nem használt sisakodat az interneten. Fontos, hogy a sporteszközöket a hulladéklerakón kívül tartsuk.

3. Oszd meg az autót

Bár manapság a telekocsizás egyre népszerűbb, kevesen használják a lehetőséget városon belül is. Keress valakit, akivel közel laktok egymáshoz, és járjatok együtt edzésre!
Egy autó sokkal kevesebb üzemanyagot használ, mint 2 vagy 4-5 (hiszen akár ennyien is mehettek egy autóval). A mellett, hogy ez egy zöldebb megoldás, pénzt is fogtok spórolni, hiszen eloszlik az üzemanyag költség.

4. Vásárolj használt felszereléseket

Az új dolgok sajnos mindig sok műanyag csomagolással is járnak. Rengeteg olyan sporteszköz van, ahol nem jár hátránnyal, ha használtat szerzel be belőle.
Egy használt kosárlabda vagy teniszütő ugyan úgy tenni fogja a dolgát attól függetlenül, hogy nem az eredeti műanyag csomagolásban szerezted be.
Sőt, ha te, vagy akár a gyerekeid egy új sportágat szeretnétek kipróbálni, érdemesebb első körben bérelni a sporteszközt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.