Íme pár tipp aki most kezdi el a háztartásvezetést

0

Önállóan háztartást vezetni nem mindig egyszerű feladat, főleg akkor, ha az ember lányának nincs gyakorlata benne. Idővel persze mindenki belejön, hiszen kis túlzással a túlélésünk múlik rajta.

A független élet megkezdése éppen ezért nem csak izgalmas időszak, hanem buktatókkal teli menet is egyben. Van azonban néhány olyan apró dolog, amire ha odafigyelünk, jelentősen könnyíthetünk a terheken.

– Főzés, sütés

Amíg az ember otthon lakik, nem feltétlen folyik bele az olyan mindennapi teendőkbe, mint az ételkészítés. Könnyen megoldható ez is, ha többször rendelünk készételt, de ez a kényelmi megoldás meg fog látszani a hó végi költségvetésen is. Mikor rádöbbenünk, hogy jelentősen olcsóbb otthon elkészíteni az ételt, akkor veszi kezdetét igazán a kihívásokkal teli időszak.
Gyakorlott konyhatündéreknek nyilván nem okoz gondot a különféle fogások elkészítése, de egy kezdőt megrémíthet az ételkészítéssel járó sok feladat, ráadásul gyakorlat híján ezek jóval tovább is tartanak. Az ilyen esetekre érdemes beszerezni egy zöldségvágó choppert, ami segítségével az aprólékos munka jelentős részét egy mozdulattal letudhatjuk.

– Bevásárlás

A főzést rendszerint megelőzi a bevásárlás, amihez az igazán környezettudatos vásárlók újrafelhasználható vásárlótáskákat vetnek be. Ez a megoldás két okból is praktikus. Egyrészt ma már nem adnak ingyen nejlontáskát egyik üzletben sem, tehát pénztárcakímélő dolog saját táskát vinni magunkkal. Másrészt rengeteg műanyagtáskától és zacskótól kíméljük meg magunkat és a környezetet is, ha újra és újra felhasználjuk ezeket a többször használatos szatyrokat.
Mielőtt vásárolni indulunk, ne csak a szütyőket vegyük magunkhoz, hanem kukkantsunk be minden szekrénybe, hogy lássuk, mit kell venni. Aki hardcore módban vezeti a háztartást, jellemzően nem csak laza listát ír arról, hogy mi fogyott el, hanem megtervezi előre a menüt, és ahhoz is listát ír a hiányzó hozzávalókról. Az, hogy hova írjuk a listát, kizárólag tőlünk függ, hiszen erre a célra ugyanúgy megfelelő a papír-toll kombináció, a telefon és a digitális jegyzetfüzet is.

– Takarítás

Akinél eddig anyuka takarított, meglepődve figyelhet fel arra, hogy a por, a porcicák, a pókhálók és a konyhakövön a sáros lábnyomok bizony nem tűnnek el maguktól. Ha te sem azok közé tartozol, akiknek a lakás kipucolása felér egy megnyugtató relaxációs folyamattal, akkor jobban jársz, ha ehhez a művelethez is beszerzed azokat az eszközöket, melyekkel megkönnyítheted vagy felgyorsíthatod a folyamatot.
Kiváló példa erre a többfunkciós mikroszálas felmosó, ami a Wombat Kütyü Shop kínálatában is megtalálható. Ez a felmosó anyagának köszönhetően több port gyűjt össze, mint a hagyományos társai, ráadásul a felmosófej 360 fokban elforgatható, valamint járólap, hajópadló, parketta és linóleum takarítására egyaránt alkalmas.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.