Mit kezdjünk a gyerekkel? Ötletek a karantén idejére

0

Egy-két napig még hagyján, de hosszú távon bizony sok szülőnek okoz nehézséget, hogy lekösse a gyerekeket. A Praktiker szakértői remek ötleteket adnak, milyen élvezetes és egyben hasznos tevékenységekkel foglalhatjuk le őket.

Adni jó

Egy unalmas délutánon jó lehetőség, hogy fiókról fiókra átrágjuk magunkat a gyerekszobán, megszabaduljunk rég nem használt, vagy tönkrement játékoktól, elcsomagoljuk a kinőtt ruhákat és cipőket. Bár a kicsik vonakodva válnak meg bármitől, meséljük el nekik, mennyire örülnek mások azoknak a holmiknak, amiknek ők már nem veszik hasznát. A kiselejtezett tárgyak, ruhák mellé tegyünk be egy levelet, amelybe a gyerekek beletehetik a rajzaikat, üzeneteiket. Így máris kicsit izgalmasabb a rendrakás.

Tároló dobozok személyre szabva

Szortírozzuk szét együtt a gyerekek játékait külön tároló kosarakba vagy dobozokba, így sokkal rendezettebb és áttekinthetőbb lesz a gyerekbirodalom. A kosarakba csak belehajigálják a holmikat, mégis tiszta érzetet adnak a gyerekszobának. Tároló dobozt és kosarat akár online is rendelhetünk, és ha megérkeztek, a gyerekek akár fel is díszíthetik kedvükre, például matricákkal.

Készítsünk egyedi bútorokat együtt!

Közös tevékenység lehet néhány régi bútor újrafestése, amivel új színt vihetünk a gyerekszobába, és a kicsik is megtapasztalják az alkotás örömét. Válasszunk sablonokat a munkához, vagy akár a kicsik is alkothatnak krumpli-nyomdából mintákat, amiket a festékbe mártva egyedi bútorokat alkothatnak. Ha már gyerekkorban is szabadjára engedik kreativitásukat, felnőttként is nyitottabban állnak majd a változás és az alkotás elé.

A nagy projekt: falfestés

Amennyire félnek tőle az emberek, annyira könnyű falat festeni. Persze néhány alapszabályt azért nem árt ismerni. Akár egy egész hétvégét is eltölthet a család a gyerekszoba újrahangolásával. Remek barkács ötlet egy alkotófalat létrehozni: megidézi az iskolák hangulatát, ha különleges festékkel táblát csinálunk a falra, amire lehet krétával rajzolni. Máris könnyebben megy a tanulás.

Home office a legkisebbeknek

Az otthoni tanulás új korszakába érkeztünk, és úgy tűnik, ez kitart a tanév végéig. Ezért nagyon fontos a gyerekbarát tanulósarok kialakítása. Rakjunk rendet az íróasztalon, ellenőrizzük, van-e elég fény a tanuláshoz, keressünk helyet a laptopnak, amin gyermekünk tanulni szokott és bejelentkezik az online órákra. Nézzük meg, elég komfortos-e a széke, nem nőtte-e ki az asztalt? Sokszor ilyen apróságok hozzák meg a kedvet, hogy örömmel üljön az íróasztalához. Mindenképpen vonjuk be őt is az alkotó folyamatba, vegyük figyelembe az ő ötleteit és kívánságait, böngésszünk ötleteket keresve a Pinteresten, majd valósítsuk meg!

Dekorálni, dekorálni

A szép idő beköszöntével, ha van rá mód, érdemes minél több időt a kertben tölteni, ahol egy trambulin jól szolgálatot tehet. De a közös kertészkedés sem utolsó program a gyerkőcökkel. A közös, családi programok, egy kis vidámság mindenkivel elfeledtetik pár órára a nehéz helyzetet, aminek most mindannyian részesei vagyunk. Öltöztessük az otthonunkat tavaszi díszbe! Tegyünk a falra általuk pingált rajzokat, ragasszunk színes képekből montázsokat! Találjunk új szerepet a megunt plüssjátékoknak is: egy-egy szebb darab beépíthető egy tavaszi dekorációba, kiakasztható a falra, vagy ha van udvarunk, rögzíthetjük a plüssöket fák lakóiként, kertek díszeiként is.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.