Nehezen tudod elmosogatni a tésztaszűrőt? Az alábbi tippel tisztább lesz, mint valaha

0

Ha használtál már tésztaszűrőt, tudod, hogy mennyire nehéz maximálisan elmosogatni utána. Erre adunk egy hatékony tippet!

Bizonyos konyhai eszközöket valódi kihívás szépen eltisztítani! Ilyen például a vágódeszka, amiről kevesen tudják, hogy egyébként tele lehet baktériumokkal (különösen azért, mert nyers húst is szeletelsz rajta), de a sajtreszelő is hasonló kategóriába tartozik. Néhány tippet ezekkel kapcsolatban már adtunk is:

Most pedig egy másik konyhai tárgyról lesz szó. A tésztaszűrő ugyanis egyike azoknak az eszközöknek, amiket nehéz tisztán tartani, pláne, ha nem takarítod el rögtön, és esetleg beleszáradnak az ételmaradékok az aprócska lyukakba. Ha a szivaccsal dörgölöd meg, annak darabkái maradnak rajta, és a lyukakban továbbra is ott lesz az étel, az pedig édeskevés, ha vízzel leöblíted.

A legjobb módszer a tésztaszűrő eltisztítására az, ha a mosogatót meleg vízzel feltöltöd, majd öntesz bele egy kis mosogatószert. Ezután tedd bele a tésztaszűrőt – ha kis súlya miatt felemelkedne, tegyél bele valamit, ami lent tartja, majd várj 15 percet.

Ezután vegyél elő egy fogkefét, és azzal alaposan dörgöld át a felületét, hogy minél jobban megszabadítsd az ételmaradékoktól, végül pedig öblítsd át, és törölgesd el. Meglátod, tisztább lesz, mint valaha!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.