Szex a karantén alatt!

0

Soha nem látott hévvel faljátok egymást, sutyiban, netán a gyerekek elől bujdokolva csókolóztok, vagy a fáradtságtól egyszerűen gondolni se tudtok a szexre? Miközben sok házaspár már egymás puszta létezésétől is a falra mászik a karanténos mindennapokban, mások boldogan élvezik ki a szoros közelséget, attól függően, kinek milyen hatással van a jelenlegi helyzet a libidójára. Megkérdeztünk néhány anyát, hogy áll a szexuális életük a karantén alatt.

Kamilla, 30

Mi nagyon jól vagyunk a párommal a karantén óta, még talán jobban is, mint amúgy, mert nagyon jó, hogy itthon van – neki kevesebb stressz, én pedig full minőségi időből érzem a szeretetet. Viszont a női férfi intimitásra egyszerűen alig van lehetőség. Állandóan ébren van valamelyik gyerek. Múltkor már sutyiban csókolóztunk az egyik szobában. Mondjuk tök jó volt, mert tudtuk, hogy szexre semmi esély, ébren volt mindkét gyerekünk, ezért mint tini korunkban a csókban és érintésben éltük ki a vágyainkat. De nagyon romantikus volt. Aztán

volt, hogy sikerült alvásidőben szexelni, de a végére felkelt a kislányunk, aki nem értette, miért vagyunk anyaszült meztelenek mindeketten délután 3-kor.

Niki, 39

Nem csak a szexuális életünkre, de a kapcsolatunkra is rossz hatással van a karantén. Rengeteget veszekszünk, mindkettőnknek dolgozni kellene itthonról, de közben itt a gyerek is, aki 5 éves és egyke lévén állandóan igényli valamelyikünk társaságát. A főzés és a takarítás is folyamatosan vita téma, éjjel sokat dolgozunk, hogy megpróbáljuk utolérni magunkat, megcsinálni azt, amit nap közben nem sikerül. Szinte eszünkbe se jut szexelni.

A hat hét alatt talán, ha kétszer voltunk együtt, de azt is csak gyorsan. Azért remélem, hogy a járvány után rendeződik a dolog.

Erika, 42

Négy gyerekünk van. Két iskolás, egy óvodás, és egy 2 éves aki tavaly ősszel kezdte a bölcsit. Hat hete káosz az életünk, állandó tűzoltás. Máskor volt legalább havonta 1-2 olyan este, amikor nagyszülőknél voltak, vagy jöttek vigyázni rájuk és kicsit kettesben tudtunk lenni. De ez ugye hat hete esélytelen. Bár őszintén nem is nagyon jut most eszembe, annyira fáradt vagyok állandóan.

Barbi, 28

A mi szexuális életünkre nincs hatással a karantén, mert a férjem olyan munkát végez, hogy ugyanúgy el kell járnia dolgozni minden nap, mint eddig, én pedig ugyanúgy itthon vagyok a gyerekekkel.

Továbbra is megragadunk minden alkalmat. Van, hogy a gyerekek csak negyedórára lefoglalják magukat, aztán mi sutyiba elvonulunk. Bár a normál időhöz ez baromi kevés nekünk, de tűzoltásnak megfelel.

Egyébként mindig éjjel vonulunk ki a nappaliba, aztán itt van rá lehetőség, hogy kiéljük magunkat. Nagyon-nagyon szeretem a férjem, és minden pillanatot megbecsülök vele. Most vagyunk fiatalok, szépek, szeretjük egymás testét, érintését, illatát, és ezt mindig el is mondjuk egymásnak, mert tudjuk, hogy ezek a dolgok egyszer el fognak múlni. Nem baj, ez a normális, de baromira tudjuk értékelni a másikat. Szerintem minket ez tart még mindig össze, mert amúgy mi is ultrán össze tudunk veszni, de már csak ritkán – hála a jó Istennek.

Dóra, 44

Három kamasz gyerekünk van. A karanténos időszakot megelőzően folyton csak össze-vissza rohangáltunk, teljesen ellentétes időbeosztásokban dolgoztunk, daráltuk a napokat a férjemmel. A szex az évek során egyre inkább kiszorult a házasságunkból, egy-egy gyors rutinmenetben ki is merült, és az se esett meg túl gyakran. Viszont az, hogy most a négy fal közé kényszerültünk, ránk ilyen értelemben nagyon jó hatással van: közelebb-, összébb hozott újra minket. Úgy látszik, nekünk szükségünk volt egy drasztikus külső hatásra, egy lökésre, hogy feléledjen a kapcsolatunk. Mindenesetre én nagyon örülök ennek; hogy lelkesen próbálkozunk, látva, megvan még a szikra, csak csiholni kell egy kicsit a tüzet.

Niki,
27

A kijárási korlátozások óta mi is itthonról dolgozunk a férjemmel, azaz én leginkább csak imitálni tudom ezt a négyéves kisfiunk mellett; neki most még inkább én vagyok a mindene, mióta az ovi is bezárt. Esténként hullafáradtak vagyunk a párommal, és hát őszintén bevallom, egyre gyakrabban gurítunk le egy-két pohár vörösbort, hogy lazítsunk egy kicsit. De valahogy mégsem szexelünk többet, az együttléteink száma nem nő egyenes arányban az elfogyasztott alkoholmennyiséggel. Őszintén remélem, hogy mind a borfogyasztás, mind a szex tekintetében vissza tudunk majd zökkenni a régi kerékvágásba, ha egyszer ennek az egésznek egyszer vége lesz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.