Szinte hihetetlen belegondolni, hogy ezek ma ingyen vannak, de régen komoly pénzekbe kerültek

0

Amikor azt látjuk, hogy gyerekkorunkban két gombóc fagyit vettünk 50 forintért, ma pedig már 400 forint alatt szinte esélyünk sincs erre, könnyű azt gondolni, hogy a világban most minden drágább, mint valaha. Az igazság viszont az, hogy akad néhány dolog, ami ma semmibe sem kerül nekünk, míg régen kész vagyonokat kértek el érte!

1. WiFi
Persze ahhoz, hogy otthon tudj WiFizni, neked is kell fizetned, de ma már rengeteg olyan étterem, kávézó, sőt, még bevásárlóközpont is létezik, ahol kedvedre használhatod a netet, ingyen. Amikor viszont a kezdetek kezdetén megjelent a WiFi, senki sem adta ingyen, és felszámították neked azt, ha a netet használtad.

2. GPS
Ma már magától értetődőnek vesszük, hogy a telefonunkon van GPS, és bárhová könnyedén el tudunk jutni. De amikor először mutatták be ezt a technológiát, még 2500 dollárba, azaz 767 ezer forintba került egy ilyen készülék. Persze innentől kezdve fokozatosan csökkent az áruk, de ma már a telefonodnak köszönhetően ez is ingyen van.

3. Hírek
Korábban nem úgy volt, hogy ébredés után egy perccel már értesültél is a legfontosabb történésekről, még az ágyban fekve! Ha tudni akartuk, mi történik a nagyvilágban, el kellett mennünk napi szinten az újságárusokhoz, míg ezzel szemben az internetnek köszönhetően már sokkal gyorsabban hozzájutunk az információkhoz.

4. Zenehallgatás
A rádióból persze szólt a zene, de ha valamit specifikusan meg akartál hallgatni, meg kellett venned CD-n vagy kazettán. Most viszont a YouTube-n, egyéb zenei felületeken már korlátlan zenei szolgáltatás vár rád!

5. Receptek
Ha főzni akarsz, csak rákeresel a neten, és már válogathatsz is a jobbnál jobb receptek közül. Korábban viszont, hacsak anyukádnak nem voltak kézzel írott receptjei, boltokban tudtad megvenni a könyveket, hogy minél több újdonságot próbálhass ki.

6. Hirdetésfeladás
Korábban leginkább újságokban tudtál hirdetni, ha el szerettél volna adni valamit, és ez persze nem volt ingyen. Ma már az interneten viszont rengeteg weboldal létezik, ahol hirdethetsz, és ez még csak egy forintodba sem kerül neked!

A mobiltelefonok és az internet elterjedése elég sok mindent megváltoztatott, de azt gondoltad volna, hogy ennek következményeképp ennyi mindent megjegyez rólad?

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.