Takaríts vegyszerek nélkül

0

Mindnyájunkkal előfordulhat, hogy véletlenül kiöntünk valamit a szobánkban, s így a szőnyegünk vagy a kanapénk kárpitja foltos lesz. Eltüntetésük érdekében számos olyan hatékony praktikát is bevethetünk, amelyek nem igénylik vegyi anyagok használatát.

A legtöbb szennyeződés eltávolítása ásványvízzel a leghatékonyabb. Öntsünk egy keveset a foltra, néhány percig hagyjuk rajta, majd nedvszívó papírral vagy száraz ruhával óvatosan itassuk fel.

Ha vörösbort öntöttünk ki, öntsünk rá egy kis fehérbort is! A kettő közömbösíti egymást, így a folt eltűnik. A tintafoltot langyos tejjel tudjuk eltávolítani szőnyegünkből. A golyóstollfoltokat szórjuk be hajlakkal, majd száradás után keféljük le ecetes vízzel!

Ha a folt már régi, akkor keverjünk össze két evőkanál mosószert három evőkanál ecettel és egy liter meleg vízzel. Ezzel a keverékkel kenjük be a foltot, majd néhány perc után szárítsuk meg.

Takarításkor számolnunk kell azzal, hogy a kitisztított folt helye kihangsúlyozhatja az egész szőnyeg elszennyezett állapotát. A folt újonnan kapott tisztaságával elüthet a szőnyeg szennyezettebb felületétől. Ilyen esetben teljes áttisztításra szorul.

Ha erre vállalkozunk, első és legfontosabb feladatunk az, hogy a szőnyeg mindkét oldalát alaposan kiporszívózzuk. Majd ismét jöhet az ásványvíz, amellyel a teljes felület átmosása kezdődhet.

Felitatás után hagyjuk megszáradni, arra viszont figyeljünk oda, hogy ez teljesen kifeszített állapotában történjen, különben hullámossá válhat és nem biztos, hogy egyhamar visszanyeri eredeti állapotát.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.