Vásárolj tudatosan a karácsonyi ünnepekre

0

Tegye fel a kezét, aki képes az 50-60-70%-os leárazásnak ellenállni? Jelentkezzen, aki a black friday ajánlatok láttán nem a karácsonyra készül? Valószínűleg a kettőből az egyikre tuti feltennéd a kezed, éppen ezért próbálunk rávenni, hogy ne költs mértéktelenül, legalábbis gondold át. Egy-két értékesebb és minőségi ajándék mellé inkább olyan meglepetést, ami nem tárgyi ajándék. (Igen, néhol az szolgáltatásokra is adnak kedvezményeket.)

Csak egyszer próbáld ki!

Legyen ez egy tesztév, amikor pár barátodat, családtagodat élményajándékkal leped meg. Tudjuk, hogy milyen nagy meló volt kideríteni, milyen újdonságra vágyik, sőt, kikutattad, hol lehet megvásárolni, listát írtál már a megvásárolandó cikkekről, de hidd el, egy kis plusz tervezgetéssel csúcs szuper és egyedi meglepetéssel rukkolhatsz elő. És nem mellékes haszna az egésznek, hogy környezetkímélő megoldás.

“Élményajándék lehet…”

Közös vagy egyéni tanfolyam, workshop. Ha együtt mentek nyilván közös emlék lesz, de ha még hasznos is, akkor a jövőtöket változtatja meg. Az egy-két órás workshopoktól a többhetes tanfolyamokig hihetetlen nagy a választék. (Erről írunk még bővebben lejjebb.)

Ajándékozz tovább egy könyvet, ami neked sokat jelentett. Az ajándékkártyára írd rá, hogy miért fontos a könyv és miért éppen neki ajándékozod oda. (Az e-book ajándékozása is ér!)

Adj, hogy adhasson! Elsőre furcsán hangzik, de rengeteg jótékonykodó kéri már a szeretteit, hogy ajándék helyett ők maguk is adakozzanak a kedvenc non-profit szervezetüknek. Gyerekkórházak, állatvédők, kutatók vagy idősek? Rengeteg alapítvány várja a segítséget.

Ha az ajándékozott nem tud vagy nem szeret kimozdulni, akkor szuper meglepetés lehet egy online kurzus. Már vannak videónyelvórákkal kiegészített nyelvtanfolyamok, sőt akár még az alap programozást is el lehet sajátítani ilyen módon.

Előfizetés, házhoz szállítás! Ki ne örülne annak, ha egy hónapig hetente egyszer kapna friss, bió gyümölcsválogatást? Különleges házi sonkát vagy delikatesz finomságokat? Rengeteg bevásárlóközösség létezik már, sőt egyre több kistermelő hajlandó rendszeresen szállítani a vásárlóiknak.

Legyél turista a saját városodban/országodban. Mindig vannak új helyek, éttermek, új kiállítások, premierek, felújított épületek. Menj el a szeretteddel egy olyan egész napos “kirándulásra”, amikor csomó olyan dolgot kipróbáltok, amiről már ezer éve beszéltek, de nem volt időtök megtenni.

Egy doboz emlék: 5 kép, 5 emlék, 5 apró szuvenír. Egy pici dobozba szedd össze az olyan emléktárgyakat, amelyek a közös, vidám emlékeitekre emlékeztetnek. Lehet abszurd és furcsa is, akár nem pont az a konkrét tárgy is lehet, csak egy hasonló, amitől emlékezni fog és nevetni.

Mindig jolly joker a jegy. Ne feledkezz meg a kedvenc zenéiről, színészeiről, művészeiről! A koncert-, színház-, kiállítás-, fesztivál-, szórakoztatópark belépők mindig tuti sikert aratnak. (És elővételben mindig sokkal olcsóbbak is.)

Imádjuk a szép táskákat, a jó könyveket és nem fogunk kétségbeesni egy isteni parfümtől a fa alatt, de ha választhatunk élményajándékok közül, akkor ezek a tanfolyamok és kurzusok biztosan benne lennének az első 10-ben.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.