böngészés kategória

Gasztro

Gyros tál házilag

Hozzávalók / 4 adag Lepénykenyér készítése 500 g finomliszt 25 g friss élesztő 50 ml napraforgó olaj 250 ml víz 16 g só 16 g cukor Gyros hús pácolása 1 kg csirke felsőcomb (filé) 25 g gyros fűszerkeverék (görög sültek…

Kolbászos tortellinileves

Hozzávalók: 45 dkg olasz kolbász 1,5 liter alaplé 1 csomag sajtos tortellini 1 konzerv hámozott paradicsom 1 zacskó bébispenót 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma 2 ek. friss petrezselyem (felaprítva) só, bors…

Leveszöldséges sült csirkecomb

Hozzávalók / 4 adag: 1 kg csirke alsócomb 1 kg burgonya 3 db sárgarépa 2 közepes fej vöröshagyma 3 db újhagyma 5 gerezd fokhagyma 7 db koktélparadicsom 10 dkg füstölt szalonna só ízlés szerint bors ízlés szerint rozmaring ízlés…

Fokhagymakrémes lángolló recept

Hozzávalók 300 g finomliszt 100 g reszelt trappista 150 g 20%-os tejföl 3 kk fokhagymakrém 0.5 kk sütőpor csipet só olaj a sütéshez Elkészítés A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk belőle. Kb…

Melegétel 100 forintból

Itt az ideje, hogy kipróbáld a görhöny felturbózott varzióját – még, ha nem is reggelire, hanem ebédre vagy vacsorára fogyasztanád. Hozzávalók (4 adagra) 2 csészényi reszelt burgonya 5 nagy tojás 1 tk. só 1/2 tk. fekete bors 2…

Gluténmentes sajtos-sonkás pizza

Hozzávalók: 1 db 26 cm: 150 g rizsliszt 50 g kukoricakeményítő 5 g szárított élesztő 10 g por állagú útifű 5 g só 1 kávéskanál oregánó 200 ml langyos víz 1 evőkanál olívaolaj Feltét: 250 ml sűrített paradicsom…