Almakrémes kalácstorta

Érdemes a gyümölcsöt nemcsak a desszertbe, de az egész menüsorba keverni.

0

Hozzávalók 12 szelethez

80 dkg alma
5 dkg mazsola
15 dkg cukor
1 mk. őrölt fahéj
40 dkg kalács
A krémhez
2 dl almalé
1 dl tej
4 dkg étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl tejszín

Elkészítés

1. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, felszeleteljük, majd forró vízben, a mazsolával együtt, 2 perc alatt roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük.
2. A krémhez az almalevet és a tejet felforraljuk. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, a tejes léhez öntjük, majd sűrűre főzzük. Kihűlésig kevergetjük, hogy selymes legyen. Ha kihűlt, belekeverjük a cukrot.
3. Az almákat összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe forgatjuk.
4. A kalácsot 5-6 mm vastagra szeleteljük, megpirítjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját kirakjuk a pirított kalácsszeletek felével, majd rátesszük az almát. Tömörítjük, majd betakarjuk a megmaradt pirított kalácsszeletekkel. Ismét tömörítjük. Erre kenjük a krémet, keveset hagyhatunk a díszítéshez. A hűtőben 1 órán át pihentetjük, díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc + pihentetés
Recept: Vomberg Frigyes

(Jó étvágyat)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.