Baconös-sajtos, sült, töltött hagyma: igazi különlegesség pofonegyszerűen Vasárnapra

0

Ez az egyik legjobb dolog, ami a hagymával történhet. Töltsd meg mindenféle finomsággal, és süsd meg!

A hagyma lehet főétel is. Szaftos darált hússal, baconnel töltve, sajttal megszórva és sütőben összesütve igazán fejedelmi. Lehet előétel, köret, de akár könnyű vacsora is. Ilyenkor akár grillezheted is.

 

Baconös-sajtos töltött hagyma:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált hús
10 dkg sajt
6 db vöröshagyma
4 szelet bacon
6 kis ág kakukkfű
olaj
bors

 

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, az alját és a tetejét vágd le. Rakd forrásban lévő vízbe, majd vedd lejjebb a lángot, és főzd két-három percig. Szedd ki, majd csepegtesd le. Amikor a hagymák kihűlnek, a belsejüket óvatosan távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a két külső réteg megmaradjon, és ne sérüljön.

Hevíts kevés olajat egy lábosban, és rakd bele a hagyma kiszedett, apróra vágott belsejét, majd süsd meg. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint. Párold 10-15 percig. A bacont vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg.

A hagymák belsejét kend meg olívaolajjal. Töltsd meg a hússal, a baconnel, és szórd meg reszelt sajttal. Mindegyikre tegyél kakukkfüvet. Rendezd a megtöltött hagymákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
A paradicsomot is érdemes megtölteni. Hússal, sajttal, és fűszerekkel igazán ínycsiklandó.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.