Borsós tokány recept

0

Hozzávalók:

– 4 adagra +

1 kg sertéstarja
200 g zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika (nagyobb)
50 g szalonna – kolozsvári (füstölt)
1 teáskanál feketebors (őrölt)

1 teáskanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.

A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.

Hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a sót, őrölt feketeborsot, paprikát, paradicsomot.

Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Addig főzzük, míg a hús puha majdnem puha lesz, akkor hozzáadjuk a borsót is (konzerv borsónál, ha fagyasztott vagy friss borsót használnánk, akkor előbb) illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni. (Ha fedő nélkül főzzük, akkor kb akkorra lesz puha a hús, mire elfőtte a vizet és már csak a szaft marad rajta.)

Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.

El is készült a mennyei borsós tokány! Főtt tésztával tálaljuk!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.