Caprese csirkemell – mozzarellával és paradicsommal

0

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg koktélparadicsom
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál morzsolt oregánó
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 golyó mozzarella
1 marék friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkemellfiléket lapjában kettévágjuk, sózzuk, borsot őrölünk rá, kicsit bedörzsöljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a mozzarellát felszeleteljük.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, a csirkemell darabokat minden oldalukon szép pirosra sütjük 6-8 perc alatt, majd egy tányérra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a finomra vágott hagymát, és 2-3 perc alatt üvegesre dinszteljük, majd a fokhagymát, a koktélparadicsomot is hozzáadjuk, megszórjuk a kakukkfűvel és az oregánóval, meglocsoljuk a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 3-4 percet főzzük.

Közben az elősütött nagyobb csirkemellekre rakosgatjuk a mozzarellaszeleteket és a bazsalikomleveleket, befedjük a kisebb csirkemell darabokkal. A paradicsomragut egy tepsibe vagy sütőtálba átöntjük, rátesszük a csirkéket, és az előmelegített sütőbe toljuk, 8-10 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megolvad, és a hús belül szaftosra átsül.

A sütőből kivéve 5 percet pihentetjük, majd ízlés szerint salátával tálaljuk.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.