Csokis panna cotta meggyraguval

0

A krémes desszertek kedvelőinek hatalmas szerelem a panna cotta, az olaszok pofonegyszerű pudingféléje, és nemcsak azért, mert lágy és selymes, hanem azért is, mert pofonegyszerű elkészíteni, és gyakorlatilag bármilyen ízvilágra hangolható. Most csokisan készült, extraként egy kis meggyraguval, ami nagyon jól passzol hozzá, ráadásul ez is pikk-pakk elkészíthető.

Hozzávalók:

4 dl habtejszín
2 dl tej
10 dkg tejcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
4 lap zselatin

Valamint:

20 dkg fagyasztott meggy
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál étkezési keményítő
étcsoki a tetejére

Elkészítés:

Az lapzselatint hideg vízbe áztatjuk egy tálban, hagyjuk felpuhulni pár perc alatt.
Közben a tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük, felforrósítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, beletördeljük a tejcsokit, és addig keverjük, míg teljesen felolvad, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a jól kinyomkodott zselatinlapokat, és addig keverjük, míg teljesen felolvad. Poharakba vagy kelyhekbe öntjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A meggyraguhoz a gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, majd egy kis lábosba tesszük, a levéből 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, és elkeverjük az étkezési keményítővel. A vaníliás cukrot a meggyhez adjuk, és pár perc alatt összeforraljuk, majd a meggylével elkevert keményítőt is hozzáöntjük, és sűrűsödésig még 1-2 percet főzzük, félretesszük.
Tálaláskor a csokis panna cották tetejét ízlés szerint olvaszott és/vagy aprított étcsokival, valamint a meggyraguval gazdagítjuk.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.