Édes-krémes házi fagylalt mirelit kukoricából

0

Az amerikaiak legtöbbször áfonyás pitével szervírozzák, de más gyümölcsös pitével, vagy önmagában fogyasztva is meggyőzően finom.

Fagyit sok mindenből lehet készíteni, de fogadjunk, hogy eddig eszedbe sem jutott, hogy milyen finom lehet a kukoricafagylalt. Édes, krémes, kicsit sem hétköznapi nyalánkság, ami pofon egyszerűen elkészíthető!

Ha tennél vele egy próbát, mutatjuk a receptet!

Édes kukorica fagylalt

Hozzávalók:

2 csészényi fagyasztott vagy friss kukorica
1 csészényi tej
1 csészényi tejszín
2/3 csészényi cukor
1/2 tk. só
3 tojássárgája

Elkészítése:

Tedd a kukoricát egy robotgépbe. (Ha mirelit kukoricából dolgozol, várd meg míg felolvad.) Öntsd rá a tejet és turmixold simára.
Fogj egy szitát, tedd egy tálba, majd öntsd bele a pépet, hogy a nagyobb rostok fennakadjanak rajta. (A rostokra utána már nem lesz szükséged.)
Keverd össze a tejszínt, a cukrot, a sót, a tojások sárgáját, öntsd hozzá a kukoricaalaphoz, majd az egész mehet egy lábasba.
Folyamatos keverés mellett, közepes lángon főzd addig, míg be nem sűrűsödik. Ez nagyjából 15-20 perc. Vigyázz, semmiképp se forrald fel! Ha szeretnéd ezután még ízesítheted sóval, cukorral vagy akár vaníliakivonattal.
Hűtsd 30 percen keresztül néhányszor megkeverve, majd tedd be egy kis időre a hűtőbe.
Végül öntsd át fagyi gépbe – a gyártó utasításai szerint – vagy tedd egy dobozba és be a mélyhűtőbe.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.