Egy őszi finomság

0

Mézes alma szőlővel – kehelyben

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg piros szőlő,
3 evőkanál rum,
25 dkg golden alma,
10 dkg cukor,
75 ml méz,
5 dkg kekszmorzsa,
1 mokkáskanál reszelt gyömbér,
2 evőkanál citromlé

Így készítsd el:

Mosd meg a szőlőszemeket, vágd ketté és locsold meg rummal. Hámozd meg az almát, vágd a húsát kis kockákra. Karmellizáld a cukor felét, dobd rá az almadarabokat. Öntsd rá a rumot a szőlővel és párold pár percig. Karamellizáld a maradék cukrot, keverd hozzá a mézet, a kekszmorzsával, a gyömbérrel, a citromlével együtt. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kanalazd kis kelyhekbe az almás keveréket, majd halmozd rá a morzsát. Tedd be a sütőbe negyedórára. Tálald hidegen, díszítsd a szőlőszemekkel.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.