Egy remek szombati ebéd Olaszországból

0

Paradicsomos húsgombócok spagettivel

 

Hozzávalók:

25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
1 db tojás
4 ág bazsalikom
4 ág oregánó

bors
kömény (őrölt)
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 db paradicsomkonzerv (darabolt)
50 dkg spagetti

 

Elkészítés:

A kétféle húst összekeverjük a tojással. A 2-2 ág bazsalikom és oregánó leveleit felaprítjuk, és a húshoz adjuk egy kevés sóval, borssal és egy csipet köménnyel együtt. A keverékbe dolgozunk 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát, felaprítva. A masszából kis golyókat formázunk, és az olaj felén pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük.
A maradék hagymát és fokhagymát, felaprítjuk és üvegesre pároljuk a maradék olajon. Ezután hozzáöntjük a paradicsom ot, 0,5 dl vízzel együtt. Sóval, borssal és a maradék zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha felforrt, beletesszük a húsgolyókat, és együtt főzzük 25-30 percig.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, és a húsgombóccal kínáljuk.

(Repeta garantált)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.