Forró fahéjas almaleves

0

Ahogy hűvösödik az idő, úgy lesz esténként egyre nagyobb kincs még a legegyszerűbb meleg étel is. Ennek az almalevesnek még az elkészítése is öröm.

Hozzávalók:

5 evőkanál cukor
3 mag szegfűbors
1 dl tej
50 dekagramm alma

1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál pudingpor

Elkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a cukrot.
Amíg fő a leves, a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel.
Ha a leves felforrt, folytonos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingos tejet és lassú tűzön hagyjuk ismét felforrni. Ha szükséges adhatunk még ilyenkor hozzá egy kis cukrot, vagy fahéjat.
Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.