Gluténmentes sajtos-sonkás pizza

0

Hozzávalók:

1 db 26 cm:

150 g rizsliszt
50 g kukoricakeményítő
5 g szárított élesztő
10 g por állagú útifű
5 g só
1 kávéskanál oregánó
200 ml langyos víz
1 evőkanál olívaolaj

Feltét:

250 ml sűrített paradicsom
1 kávéskanál oregánó
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
15 szelet csirkemellsonka
20 dkg trappista sajt

Elkészítés:
90 perc

A száraz hozzávalókat egy keverőtálban keverjük össze. Ehhez adjuk hozzá a langyos vizet, majd keverőgép dagasztó spiráljával elkezdjük összedolgozni, miközben fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat.
A tésztát fóliázzuk le és meleg helyen kelesszük 40 percet.
Közben készítsük el a feltétet. A sűrített paradicsomot, az oregánót, és a sót tegyük egy edénybe és botmixerrel habosítsuk fel az olívaolajjal. A trappista sajtot reszeljük le.
A megkelt tésztát helyezzük rizsliszttel megszórt nyújtólapra, nyújtsuk kör alakúra, majd helyezzük rá a pizzasütő lapra. Kenjük meg a paradicsomszósszal és helyezzük rá a csirkemellsonka karikákat. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
230 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-30 perc alatt készre sütjük (a sütési idő függ a tészta vastagságától).

Jó étvágyat kívánok!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.