Gluténmentes, tejmentes répatorta húsvétra

A répatortát azért is szeretjük, mert könnyen elkészíthető. Értelemszerűen befogadta a vegán konyha is, hiszen mégiscsak zöldség az egyik alapanyag, táplálékallergiások számára pedig a liszt meg könnyen kiváltható gluténmentes hozzávalóval.

0

Hozzávalók:

3 csésze reszelt sárgarépa
4 tojás
1 csésze juharszirup vagy 1/2 csésze barnacukor
1 csésze kókuszolaj
2 csésze gluténmentes liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szerecsendió
2 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál tengeri só
1 krémsajt vagy kesukrém

Ha laktóz vagy tejérzékeny vagy a sajtkrém helyett így készíts kesukrémet:

A kesukrém elkészítése:

1 bögre kesudió
1 csipet vanília
1/2 citrom héja
A kesudiót áztasd be vízbe 2 órára. Ha letelt a 2 óra öntsd be az áztatóvizet és tedd a kesudiót egy aprítóba. Adj hozzá pici vizet, a vaníliát és a citromhéjjat is. Indítsd be az aprítót

A torta elkészítése:

Melegítsd a sütőt 180 C-ra. Egy nagy tálban keverd össze az összes hozzávalót. Kenj ki kókuszolajjal egy közepes kerek serpenyőt. Tedd bele a keveréket a serpenyőbe, és süsd 40 percig, amíg a teteje meg nem barnul. Hagyd kihűlni a süteményt, majd kend a krémsajtot/kesukrémet a tetejére. Tedd pár órára hűtőbe mielőtt fogyasztjátok!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.