Görög csirketócsni recept

0

Csirketócsni

Walaky arra gondolt, hogy bár a tócsni burgonyából van, miért ne lehetne csirkemellből is egy hasonló különleges, gyors, egyszerű, ám annál finomabb, nem száraz, omlós, ízletes, zamatos étel? Ráadásul nagyon sokoldalú: .kihűlve franciasalátával, majonézes burgonyasalátával, mint hidegtál is kiváló összejöveteleken – ekkor kicsit kisebb méretűre készítve, akár ünnepnapokon is megállja így a helyét, bulik alkalmával, s még lehet sorolni!https://www.nosalty.hu/recept/csirketocsni

Gepostet von Nosalty am Mittwoch, 11. Dezember 2019

Hozzávalók / 2 adag

0.5 db csirkemell filé (egy nagyobb mellfilé fele, ha kisebb, akkor egy egész)
2 db tojás
3 teáskanál csirke fűszersó (ízlés szerint bármilyennel lehet – ez sült csirke)
2 púpozott ek finomliszt
5 dkg trappista sajt (4 evőkanálnyi, reszelt, kis lyukú reszelőn)
3 dkg füstölt sajt (1 bő evőkanálnyi, kis lyukú reszelőn reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
2 ek görög joghurt (lehet más natúr joghurt is)
3 ek petrezselyem (apróra vadgalt)
2 gerezd fokhagyma (átnyomva fokhagymanyomón)
0.5 dl napraforgó olaj (kisütéshez – ha kevés lenne, közben picivel pótoljuk)

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk – bár, most az a trendi újabban, hogy nem lehet, de én megteszem, ezt mindenkire rábízom -, apró kockákra feldaraboljuk.
Először a fűszersóval jól átforgatjuk a húst, majd az összes hozzávalóval – az olaj kivételével – összekavarjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőbe kevés olajat öntünk, s nem túl forróra hevítjük, s tenyérnyi nagyságú adagokban, kissé ellapítva, lassú tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük. Óvatosan, lapáttal fordítsuk meg, ne villával!
Hogy hány darab lesz belőle, az attól függ, mekkora adagokban sütöttük, nekem 6 db lett, s hármasával sütöttem – körülbelül 5-5 percig oldalanként (lassan, hogy a hús teljesen átsüljön, puha legyen).
Lehet önálló fogásként fogyasztani salátákkal, zöldségfélékkel, mártogatósokkal. Ezt én 2 személyesre írom, de…. ha például rizzsel, burgonyapürével fogyasztjuk, egytálételként, akkor 3 főre, ha leves után rizzsel, burgonyapürével, akkor akár 4-6 főre is elég. Ki kell próbálni, tapasztalni! 🙂 Annyi biztos, megbánni senki nem fogja, ha kipróbálja!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.