Gyümölcsös túrókrém téli estékre

0

Hozzávalók
3-4 adag:

2 db alma
1 db körte
1 db banán
10 g vaníliás cukor
4 dkg cukor
25 dkg túró (a dobozosok ehhez jobbak)
2 dl víz
ízlés szerint áfonyaszósz
1/2 db citrom leve

Elkészítés:

A gyümölcsöket meghámozzuk, az almákat nagyobb, a körtét kisebb kockákra vágjuk.

Az almát 1 dl vízben feltesszük főni pár csepp citromlével, de csak pár percre, hogy éppen megpuhuljon. A végén hozzákeverjük a darabolt banánt. Miközben összekeverjük, el is fő a víz, levesszük.

Az almát, banánt mixerrel összekeverjük a túróval, van. cukorral, 2 dkg cukorral, pár csepp citromlével.

A körtét 2 dkg cukorral és 1 dl vízzel, pár csepp citromlével feltesszük főni. Ízlés és körte kérdése, mennyi ideig, a levét a végére most is elfövi.

A körtét 3-4 pohár aljába osztjuk szét, ráöntjük a túrót, tetejére áfonyaszószt csorgatunk (nekem az most nem volt, úgyhogy házi szeder-citrom lekváromat melegítettem fel és kanalaztam rá).

Kis ideig hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

Szerző. Bagi Éva

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.