Húsvéti citromos szelet

0

Hozzávalók / 4 adag

A piskótához:

100 g búza finomliszt
100 g S-Budget kristály cukor
1 csipet só
120 g vaj
2 db mélyalmos tojás
2 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj

A mázhoz:

250 g porcukor
3 citromból nyert citromlé
1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleszórjuk a cukrot, sót, majd elkeverjük.
A tálba dobjuk vajat és simára keverjük a lisztes keverékkel.
Egy másik tálban elkeverjük a felvert tojásokat a citromlével és a reszelt citrommal, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a lisztes tálba. Simára keverjük.
Egy sütőpapírral bélelt, 20×15 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Közben egy tálba öntjük a cukrot és simára keverjük a citromlével és vanília aromával, majd a lehűlt süteményre öntjük.

sütési hőfok: 180°C

(Kellemes ünnepeket)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.