Igazi május 1-ei sütemény – Gyümölcsös mini kosárkák

0

Hozzávalók / 6 adag

3 db tojás
130 g cukor
200 g finomliszt
10 g sütőpor
1 citromból nyert citromhéj
20 g méz
60 ml tej
200 g olvasztott, majd lehűtött vaj
15 dkg piros ribizli (vagy bármilyen más gyümölcs)

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra verjük, egészen addig, amíg ki nem fehéredik.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy másik edénybe szitáljuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját is.
A mézet összekeverjük a tejjel és a lehűtött, de még folyékony vajjal, majd a tojásokhoz adjuk, és eldolgozzuk.
Két részletben a tojásos keverékhez szórjuk a lisztet, és homogén állagúra keverjük a tésztát.
A tésztát fóliával letakarjuk, és néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A tészta pihentetése utána a sütőt előmelegítjük és kivajazzuk, kilisztezzük a formákat.
Két evőkanál segítségével belekanalazzuk a masszát a formákba, és a tetejét megszórjuk apró szemű gyümölccsel, és a forma méretétől függően 12-15 perc alatt megsütjük a kosárkákat.
Sütés után félretesszük hűlni egy kicsit, majd amikor még langyos, konyharuhával megfogjuk a formákat, és kihalásszuk belőlük a sütiket. Nekem ebből a mennyiségből 12 darab jött ki.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.