Karácsonyi vacsora ételek szenteste napjáig (9. rész)

0

Illatos sertéssült Karácsony napjaira.

Hozzávalók:

80-90 dkg sertéskaraj,
2 ek. dijoni mustár,
2 ek. méz,
0,5 dl olívaolaj,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 tk. szárított kakukkfű,
ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, a mézet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, valamint a sót és a borsot.
Alaposan dörzsöljük át a húst a fűszeres páccal, majd pihentessük legalább egy órán keresztül a hűtőszekrényben.
Ezután tegyük egy zsírral kikent tepsibe, amit takarjunk le alufóliával.
170 Celsius-fokra előmelegített sütőben pároljuk a húst legalább 1,5 órán keresztül, majd vegyük le az alufóliát és kissé pirítsuk meg a karajt.
Szeletelés előtt pihentessük legalább 10 percig a sültet, majd friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

(Boldog, békés ünnepeket!)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.