Karantén menü – Cukkinis tócsni recept

0

A leggyorsabb ebédünk (2 felnőtt, 1 kicsi gyerek, szóval, ha többen vagytok duplázd, vagy triplázd az adagot): cukkinis tócsni. Összesen max 15 percet vesz igénybe az elkészítése.

Elkészítés:

– 1 cukkini (megpucolod, felkockázod és bedobod forrásban levő sós vízbe pár percre)

– Addig 2 egész tojást

– 4-6 ek lisztet (lehet alternatív liszt is)

– 1 gerezd fokhagymát összenyomva

– sót, borsot

– 1 mk petrezselymet vagy bazsalikomot (vagy tetszés szerint bármilyen fűszert, lehet friss vagy szárított)

– 1 tenyérnyi reszelt sajtot (gouda, emmentáli, parmezán…tök mindegy) egy tálban gyorsan kanállal összekeversz. Megfőtt a cukkini, leszűröd, lecsöpögteted és mehet bele a masszába. Ha túl folyós, még adsz hozzá egy pici lisztet. Ragadós legyen az állaga!

Egy serpenyőben olajat melegítesz, amikor már forró, evőkanállal teszel néhány „pacát” egymás mellé és mindkét oldalát megsütöd úgy, hogy szépen megpiruljon. Kész is! Keverhetsz mellé mondjuk egy jó kis fokhagymás-tejfölös-fűszeres mártogatóst. Más zöldségből is elkészítheted. Vagy vegyes zöldségből (pl. brokkoli, répa, cukkini), csak mindig főzd meg őket előtte. A cukkini puhul meg szinte a leggyorsabban, én ezért szeretem azzal készíteni.

Tippem: Írd be a Pinteresten, hogy „quick healthy food videos”, így még receptet sem kell olvasnod, csak megnézni a videót és közben már csinálhatod is!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.