Kolbászos-csirkemelles tészta

0

Szerintem mindenkivel megesik, hogy gyorsan kell valami ebédet rittyenteni. Benézünk a hűtőbe-mélyhűtőbe, és improvizálunk. Így történt most is, de ezt annyira szerettük, hogy megosztom, mert isteni finom és tényleg pofonegyszerű, ja és csak 20-25 perc.

Csirkemelles-kolbászos csavart tészta

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg csirkemell
20 dkg füstölt kolbász
1 nagyobb fej lilahagyma
olívaolaj
15 dkg krémsajt
1 csokor petrezselyem
4 dl húsleves
30 dkg trottore (nagy csavart) tészta – vagy ami épp kéznél van
só, bors
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, időnként megkeverve elfőzzük a lé nagy részét.
Közben a tésztát a csomagoláson szereplő utasítások alapján megfőzzük. Leszűrjük, a főzővízből egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük, és 1 evőkanál olajjal átforgatjuk.
A csirkés-kolbászos raguhoz adjuk a krémsajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajt teljesen elolvad. Felöntjük annyi főzővízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval.
Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk.

(Jó étvágyat)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.