Leveszöldséges sült csirkecomb

0

Hozzávalók / 4 adag:

1 kg csirke alsócomb
1 kg burgonya
3 db sárgarépa
2 közepes fej vöröshagyma
3 db újhagyma
5 gerezd fokhagyma
7 db koktélparadicsom
10 dkg füstölt szalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
2 ek olívaolaj
1 fél citromból nyert citromlé
1 kis db cukkini (vagy bármilyen zöldség)
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítés.

A combokat megmossuk, és a kedvenc fűszerkeverékünkkel beszórjuk, sózzuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, egy tálba tesszük, befűszerezzük, meglocsoljuk olajjal, és jól elkeverjük, hogy mindenütt érje az olaj és a fűszer.
Beleborítjuk egy tepsibe, a tetejére rakjuk a combokat, rászórjuk a szalonna darabokat, és rányomjuk a citromlevet. Egy jó nagy fóliával, betakarjuk, és 180 C fokos sütőbe toljuk.
90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a hőt felemeljük 230 fokra, úgy sütjük, amíg meg nem pirul.

sütési hőfok: 180°C

(Jó étvágyat)

forrás. receptneked.hu

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.