Melegétel 100 forintból

0

Itt az ideje, hogy kipróbáld a görhöny felturbózott varzióját – még, ha nem is reggelire, hanem ebédre vagy vacsorára fogyasztanád.

Hozzávalók (4 adagra)

2 csészényi reszelt burgonya
5 nagy tojás
1 tk. só
1/2 tk. fekete bors
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 db kis vöröshagyma (felaprítva)
2 ek. növényi olaj
2 ek. metélőhagyma (felaprítva)

Elkészítése:

Nyomkodd ki a reszeltkrumpli levét, majd tedd egy tálba, adj hozzá egy tojást, a felaprított hagymát, és fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával.
Önts olívaolajat egy teflonserpenyőbe, majd képezz kis halmokat a burgonyás keverékből, kissé nyomkodd le őket, és süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
Egy kerek kiszúróformával vájd ki a közepüket, üss mindegyik lyukba egy tojást, és süsd addig míg a tojás el nem készül.
Tálalásnál szórd meg metélőhagymával.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.