Olvasóink kedvenc süteménye

0

Fincsi szelet

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

60 dkg háztartási kekszmorzsa
10 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
4 dl tej
1 ek. rum
25 dkg cseresznyebefőtt
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
3 lapzselatin
20 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín

Elkészítés:

1.  A kekszhez adjuk a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumot, jól összedolgozzuk, majd egy nagyobb tepsi (20 x 28 cm) aljába nyomkodjuk a kezünkkel.

2.  A cseresznyét lecsepegtetjük (ha kell, kimagozzuk). A túrót áttörjük, kikeverjük a mascarponéval és a cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd amikor megpuhultak, kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Beledolgozzuk a túrós keverékbe. Beleforgatjuk a cseresznyét is, majd ráterítjük a kekszes alapra.

3.  Gőz felett, vízfürdőben megolvasztjuk a csokit, hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük, majd a süti tetejét bevonjuk vele. Hűtőben pihentetjük kb. 3 órán keresztül, utána szeletelhetjük.

Munka: kb. 1 óra + hűtés

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.