Peche Melba vaníliakrémmel

0

Hozzávalók:

2 deciliter tej
2 deciliter habtejszín
3 darab tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 darab vaníliarúd
200 gramm friss/fagyasztott málna
8 darab friss őszibarack

 

Leírás:

A tojások sárgáit egy tálban kikeverjük a cukorral. A vaníliarudat a tejjel és a tejszínnel együtt egy kislábasban felmelegítjük, a rudat kivesszük, felhasítjuk, a magokat a tejbe kaparjuk és a rudat is visszatesszük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket, és alacsony lángon, kevergetve melegítjük, míg enyhén be nem sűrűsödik. A barackoknak lehúzzuk a héját. A málnát egy kevés cukorral vagy magában pürésítjük. Egy tálba vagy kehelybe krémet öntünk, beleültetjük a barackokat és meglocsoljuk málnapürével.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.