Rakott csirke recept

0

Vásárolj hozzá:

– 700 gramm bőr nélküli csirkecomb filét,
– 400 gramm darált vagy apróra vágott csirkemellet,
– szeletelt bacont,
– egy bagettet, amelyből 100 grammnyira lesz szükséged,
– 2 tojást,
– 2 evőkanál olíva olajt,
– sót,
– borsot,
– fokhagymát,
– majoránnát

 

Elkészítés:

Kenj ki egy kevés olajjal egy nagyobb őzgerinc-formát és béleld ki néhány csík baconnal. Keverd össze egy tálban az olíva olajt a fűszerekkel, majd forgasd meg benne a csirkecomb filéket. Tedd a forma aljára szorosan egymás mellé a filék felét, majd készítsd el a tölteléket.

Áztasd be a bagettet, majd nyomkodd ki. Keverd össze a darált vagy apróra vágott csirkemellel, a tojásokkal és fűszerezd. Ez a keverék kerüljön a formában lévő filékre, majd erre a maradék csirkecomb filé és 1-2 csík bacon.

Tedd 180 fokos sütőbe a formát 40 percre. Ha túlságosan tele van, tegyél alá egy tepsit, hogy a kicsorgó szaft abba csöpögjön, és ne füstöljön a sütőben.

Ha átsült, néhány percig még tartsd a sütőben alufóliával lefedve, hogy ki ne száradjon, majd óvatosan borítsd egy tálra, és már szeletelheted is.

 

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.