Retró gyümölcstorta recept

0

Hagyományos gyümölcstorta, amelyben puding, gyümölcs és torta zselé van. A tetejére bármilyen gyümölcs tehető. Tejszínhabbal lehet tálalni.

Hozzávalók
– 8 fő +

A tésztához:

4 db tojás
18 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin

A forma kikenéséhez:

1 kiskanál margarin

A töltelékhez:

40 g vanília pudingpor
5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint lekvár (én most eper lekvárral kentem meg a tésztát)

A tetejére:

ízlés szerint gyümölcs (én eperrel készítettem)
12 g piros tortazselé
2,5 dl vízzel higított málnaszörp

A díszítéshez:

ízlés szerint habtejszín

Elkészítés kb.1,5 óra:

A tojássárgáját a cukorral és a megolvasztott, de nem meleg margarinnal elkeverjük. Belerakjuk a lisztet is. A tojásfehérjét felverjük habnak és azt is beleforgatjuk.
Margarinnal kikent sütőformában, közepes lángon, világosbarnára sütjük. A tésztát kihűtjük.
A pudingport a cukorral és a tejjel szokásos módon megfőzzük és langyosra hűtjük.
A kihűlt tésztát megkenjük lekvárral. Majd ráöntjük a langyos pudingot. Hűtőbe tesszük, amíg a puding megdermed.
Kirakjuk gyümölcsökkel (eperrel). Majd elkészítjük a zselét a tetejére.
2,5 dl vízzel készítünk málnaszörpöt (bármilyen ízű szörp lehet). Ebbe belekeverjük a tortazselét és éppen hogy felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha már kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig.
Tejszínhabbal lehet tálalni vagy díszíteni.

Szerző és recept.: Szabó Tünde

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.