Retró “utasellátós” csokiroló

0

Hozzávalók
(30 db):

– Az ostyához:

125 g margarin
2 db tojás
250 g cukor
250 g meleg víz
250 g liszt

– A krémhez:

8 dl tejszín
300 g csokoládé (min.72%-os kakaó tartalmú)
8 ek porcukor
20 dkg vaj

– A bevonáshoz:

250 g tortabevonó

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el! A tejszínt lábosba öntjük és a csokit beletördeljük. Tűzre téve felmelegítjük annyira, hogy a csoki felolvadjon (ne forraljuk!). Félretesszük hűlni, amíg az ostyát elkészítjük.

A tésztához a margarint felolvasztjuk.

Az olvasztott margarinhoz hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet. Kikeverjük. Hozzátesszük az egész tojásokat és azzal is kikeverjük.

A lisztet is belekeverjük. Sűrű palacsinta szerű tésztát kapunk.

Az ostyasütőt felmelegítjük. Egyesével kisütjük az ostyákat. Amikor beteszünk egy adagot és a tetejét rá csukjuk egy kicsit nyomjuk le, hogy a tészta egyenletesen terüljön!

Ha kisül egy ostya, azonnal kivesszük a sütőből és egy rúdra tekerjük még melegen.

Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megkeményedik az ostya!

Amíg sül a következő ostyánk, addig a feltekert ostyát lehúzzuk a rúdról és tálcára rakjuk.

Ha elkészültek az ostyák, befejezzük a krém készítését! A kihűlt tejszínes csokihoz hozzáadjuk a porcukrot és a vajat. Krém állagra kihabosítjuk.

A krémet habzsákba töltjük és az ostyarudakat megtöltjük vele.

A tortabevonót felmelegítjük és bevonjuk az ostyákat. Én a zacskós, vízben felmelegíthető bevonót használtam. Mindig egy keveset nyomtam egy kis tálba, majd szilikonos ecset segítségével vittem fel az ostya felületére. Így egyenletes lett a csoki felület a rolón és nem folyt le róla!

Kihűtjük a rolókat, majd el lehet fogyasztani!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.